Jdi na obsah Jdi na menu
 


    Carrie-Anne Moss

Herečka, Modelka

Datum narození:
21.08.1967

Místo narození:
Vancouver, Kanada
Životopis:
Původně modelka, teď herečka je mladší ze dvou dětí. Byla vychovávána svobodnou matkou a už v jedenácti letech začala hrát v dětském hudebním divadle. Ve dvaceti opustila Kanadu a začala kariéru jako modelka v Evropě. Úspěch byl téměř okamžitý a zanedlouho se jako modelka dostala do Toronta, Japonska. Ve Španělsku se ve svých dvaceti dostala na přední stránky mezinárodních časopisů.

Během práce ve Španělsku dostala roli v televizní seriálu "Dark Justice". Po té co se vrátila do Ameriky se dostala do Los Angeles a zahrála si vněkolika malých televizních seriálů, nejznámějším je "Models Inc". Za svou roli v Due South v roce 1996 byla nominována na Genimi Award za nejlepší výkon.

V této době stále hrála v Hudsonském divadle v Los Angeles v produkci Outeared Bound. Carrie-Ann studovala herectví na Americké akademii dramatických umění v Pasadeně.

Hvězda s nejlepší fyzičkou v celém Hollywoodu v sobě spojuje jemnou grácii modelky s vyrovnaností zdatné sportovkyně. V modelingu ostatně začínala, i když se brzy přes reklamu a televizi dostala k filmu. Proslavila ji však až role rebelky Trinity v počítačovém dobrodružství "Matrix" (1999).

Po románku s Keanu Reevesem se šťastně vdala za málo známého kolegu Steva Roye.
Filmografie:
2003 Matrix Revolutions /The Matrix Revolutions/ - Trinity
2003 Suspect Zero - Fran Kulok
2003 Matrix Reoladed
/The Matrix Reloaded/ - Trinity
2002 Bloodfight: The Frank Sledge Story - sama sebe
2001 The Matrix Revisited (video) - sama sebe/Trinity
2000 Čokoláda
/Chocolat/ - Caroline Clairmont
2000 Rudá planeta
 /Red Planet/ - velitelka Kate Bowman
2000 Memento
/Memento/ - Natalie, barmanka ve Ferdy's baru
2000 The Crew - detectiv Olivia Neal
1999 New Blood - Leigh
1999 Matrix
 /The Matrix/ - Trinity
1997 The Secret Life of Algernon - Madge Clerisy
1997 Smrtící pomsta/Lethal Tender/ - Melissa Wilkins
1997 Viper (TV seriál) - Stacy Taylor v epizodě:"Triple Cross"
1996 Spider-Man (TV seriál, hlas) - doplňující hlas v epizodě:"Sins of the Fathers:
        Part 3: Attack of the Octobots"
1996 Spider-Man (TV seriál, hlas) - doplňující hlas v epizodě:"Sins of the Fathers:
        Part 2: Attack of the Octobots"
1996 Due South (TV seriál) - Irene Zuko v epizodě:"Juliet is Bleeding"
1996-1997 F/X: The Series (TV seriál) - Lucinda Scott
1996 Sabotage - Louise 'Lou' Castle
1995 Terrified - Tracy
1995 Nowhere Man (TV seriál) - Karin Stoltz v epizodě:"Something About Her"
1994 Baywatch (TV seriál) - Gwen Brown/Mattie Brown v epizodě:"Mirror, Mirror"
1994 The Soft Kill - Jane Tanner
1994 Spider-Man (hlas) - Additional Voices
1994 Models Inc. - Carrie Spencer
1993 Doorways (TV)
1993 Flashfire - Meredith Neal
1993 Matrix - Liz Teel
1993 L.A. Law (TV seriál) - žena řídící Jeep v epizodě:"Pacific Rimshot"
1993 Silk Stalkings (TV seriál) - Lisa/Lana Bannon v epizodě:"The Perfect Alibi"
1993 Street Justice (TV seriál) - Jennifer v epizodě:"A Sense of Duty"
1992 Forever Knight (TV seriál) - Monica Howard v epizodě:"Feeding the Beast"
1992 Nightmare Cafe (TV seriál) - Amanda v epizodě:"Nightmare Cafe"
1991-1992 Dark Justice (TV seriál) - Tara McDonald